Кафедральный собор Святого Духу

Опис:

Будівництво Кафедрального собору Святого Духабило розпочато в 1844 році. Керували будівництвом місцевий інженер А. Марін і віденський архітектор А. Рёлль. Пізніше, в 1860 році фасад храму був перебудований за проектом Йозефа Главки, який брав участь в будівництві Вірменської церкви і Резиденції митрополитів в Чернівцях. Внутрішні оздоблювальні роботи тривали в Соборі Святого Духа аж до кінця століття, а до розпису стін були залучені художники з Відня.

Собор побудований в стилі пізнього класицизму з елементами італійського Відродження, причому за основу був узятий один з проектів петербурзького Ісаакіївського собору, подарований єпископу Гакману під час його паломництва в Троїце-Сергієву лавру. Домінантою архітектурної композиції собору є монументальний купол заввишки 46 м. Крім нього церкву увінчують два куполи, а також дві вежі-дзвіниці угорі з боків фасаду. На дзвіницях в дорадянський час перебували годинник.

У березні 2006 року біля храму був встановлений пам'ятник першому митрополиту Буковинської православної митрополії Євгену (Гакману).

Страница в каталоге предприятий: Кафедральный собор Святого Духа

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернівцях

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: