Галицький печерний монастир

Опис:

Печерний монастир знаходиться в Чернівецькій області, поряд з населеним пунктом Галиця. Він розташований в дивно мальовничому місці, на березі Дністра. Святі келії знаходяться в природних печерах, вапнякової скелі схилу Галицького яру. Галицький печерний монастир або, як його ще називають, Свято-Миколаївський чоловічий монастир, вважається одним з кращих скельних об'єктів України.

Раніше в цих місцях жили древні слов'яни, тут було язичницьке капище. Як показали археологічні розкопки, перші культові споруди були зведені в цих місцях в 9 столітті до нашої ери. Дата будівництва самого печерного монастиря поки залишається предметом дискусій. Одні кажуть, що він був постороен в 4 столітті нашої ери, інші - що в 12 столітті. Свого часу Поширений монастир став притулком протестних віруючих. В кінці 13 століття на нього був здійснений набіг з боку турецьких завойовників і печери спорожніли. Трохи пізніше монахи знову повернулися до святині і більше не покидали її.

Другий раз печерний монастир був спустошений під час Другої світової війни. Всіх ченців тоді розстріляли фашистські війська.

Зараз келії монастиря відновлені, прилегла до монастиря територія теж в доглянутому стані, хоча ремонтні та відновлювальні роботи не припиняються.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернівцях

Інші пам'ятки поруч: