Памятник Чорному квадрату Малевича

Опис:

У Чернівцях встановлено єдиний в світі пам'ятник «Чорного квадрату» Малевича. Автором інсталяції виступив місцевий художник Анатолій Федірко, який є великим шанувальником творчості Казимира Малевича. Він хотів показати, що можна створювати щось нове, творити і перетворювати - ці справи повинні здійснюватися в першу і основну чергу.

Пам'ятник-інсталяцію Ви зможете побачити на площі Філармонії біля будівлі міської ради. Він був створений і відкритий в день пам'ятної дати - 100 років від дня написання цієї відомої картини. Ця дата відзначалася в 2015 році на всесвітньому рівні, так як була офіційно визнана ЮНЕСКО.

Інсталяція інтерактивна, являє собою незвичайний кований квадрат 2,6 на 2,7 метра. Поруч з ним звисає невелика сходи червоного кольору, яка, по ідеї Анатолія Федеріко, потрібна для того, щоб підніматися вгору по ній і крейдою на квадраті писати душевні побажання місту Чернівці.

Цікавий факт. Сам Малевич є українським художником польського походження. Він зробив дуже багато як для самого мистецтва, так і для розуміння місії мистецтва і художника. Примітно, що перший в світі пам'ятник «Чорного квадрату» і заодно К. Малевичу, з'явився в Чернівцях.

Страница в каталоге предприятий: Черновицкая областная филармония

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернівцях

Інші пам'ятки поруч: