Будівля Чернігівського залізничного вокзалу

Опис:

Будівля залізничного вокзалу в Чернігові не лише важливий транспоний вузол міста, а й пам'ятник архітектури місцевого значення.

1899 року працював залізничний вокзал («Старий Чернігів») на лівому березі Десни. У 1916 почав будуватися новий вокзал на правому березі, у зв'язку з будівництвом лінії до Гомеля. У 1920-ті роки була побудована залізнична лінія Чернігів-Ніжин. Відкрито залізничний вокзал на правому березі Десни після завершення будівництва залізничних ліній до станцій «Новобелиця» (Гомель) та «Овруч» 4 листопада 1928, а старий був закритий. У 1929 році був побудований міст через річку Десна, таким чином, зв'язавши залізничним сполученням Чернігів з Ніжином та Прилуками. Будівля під час Великої Вітчизняної війни у ​​липні 1941 року була зруйнована німецько-фашистською авіацією.

У повоєнні роки у період 1948-1950 роки на місці зруйнованого було споруджено нову будівлю залізничного вокзалу за проектом архітекторів В. О. Лоскутова та Г. І. Гранаткіна. За іншими даними будівництво було завершено у 1949 році, а вокзал було відкрито у січні 1950 року.

Страница в каталоге предприятий: Черниговский железнодорожный вокзал

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернігові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: