Мистецький хутір «Обирок»

Опис:

Історія Мистецького хутору «Обирок» розпочалася у 2007 році, коли Леонід Кантер з дружиною Діаною Карпенко повернулися з третьої подорожі «З табуретом» до Льодовитого океану і вирішили заснувати власний хутір. Для цього обрали напівпусте село на Сіверщині, придбали там кілька хат і стали налаштовувати побут. Так з'явився перший в Україні мистецький хутір «Обирок». За перші кілька років до Леоніда та Діани приєдналися друзі. Разом вони відновили на хуторі пошкоджені електромережі, почистили криниці, привели до ладу кілька розграбованих хат. І почали проводити мистецькі заходи та фестивалі.

Останніми роками Обирок набирає популярності як місце для митців найрізноманітніших жанрів. Художники, скульптори, письменники і музичні гурти приїжджають до Обирку на креативну резиденцію для творчості та натхнення. 

Мета Креативної резиденції «Обирок» - створити атмосферу митцям, де не заважатимуть зайві люди, зайві думки та зайві справи. Це місце, де митці зможуть максимально зосередитись на роботі над своїми творами. Затишний хвойний ліс, миловидне озеро та необмежений простір полів Обирку ідеально підходять для прогулянок та роздумів. 

На Обирку є можливість зупинитися в одній із гостьових хаток або на кемпінгу. 

Страница в каталоге предприятий: Творческий хутор «Обирок»

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернігові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: