Екопоселення Хутір Безиков

Опис:

Поселения було засновано в 2008 році. Перша сім'я з Києва купила хату 11 вересня 2008 року, проїхавши 10 тис. км по Україні і пошуках місця. Маленький хутір, оточений з усіх боків  лісом привернув увагу своєю красою і тишею.

Метою  було створити поселення однодумців для комфортного проживання на природі та економічного розвитку сімей.

Хутір Безиків знаходиться в Чернігівській області, Городнянському районі в 50 км від Чернігова і 200 км від Києва.

На даний момент на хуторі проживає 7 сімей, які постійно зимують і 2 сім'ї приїзжають влітку. Спільнота складається з  11 дорослих та 11 дітей. На хуторі народилося 6 дітей, із них 4 вдома. Вік дітей від 4 до 11 років.Також на хуторі проживають 10 місцевих жителів.

На хуторі немає магазину. Найближчий магазин і школа знаходяться за 2 км.від хутора.

В хуторі залишилося 27 будинків, з яких 15 викуплені і знаходяться у приватній власності поселенців. Ділянки у кожного від 70 соток до 1.5 га. Довкола ліс, з грибами, ягодами. На відстані 1.5 км є озеро. Є будинки на продаж.

Технології: екобудівництво, каркасний будинок, саманне будівництво, саманні печі, печі Кузнецова, біовегетарій, УЗВ, рибна ферма, ракетні печі, сонячні панелі, компостні ями, органічний огород, чайна майстерня.

Ми проводимо екскурсії по хутору, знайомимо  з мешканцями і еко технологіями. Організовуємо свята, фестивалі,концерти. Їздимо на різні еко конференції та в екопоселення.

Наш хутір відкритий для гостей, волонтерів.

Наші мешканців не вживають алкоголю, не курять, більшість вегетаріанці.

Страница в каталоге предприятий: Безиков хутор

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернігові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: