Красний міст

Опис:

Червоний міст в Чернігові проходить через річку Стрижень. Його довжина не перевищує 100 метрів.

Злагоди зно з історичними документами, міст тут існував ще в 1660-і роки. Він з'єднував Столбовий Глухівський шлях з Черніговом. Пізніше цей міст був зруйнований паводком і в 1783 році на його місці зведений новий дерев'яний міст на палях. "Червоним" цей міст називали ще в 1786 році, в усякому разі, так про нього писав в своїх мемуарах А. Шафонський.

До Другої світової війни міст ще кілька разів руйнувався бурхливої ​​стихією і знову відновлювався. Зрештою, протягом 1914 - 1916 років було побудовано новий міст на залізобетонних палях, що включав три залізобетонні прогони з чавунними парапетами уздовж тротуарів. В ході військових дій Другої світової міст в Чернігові був пошкоджений, проте саме по ньому радянські війська увійшли в місто.

У 1964 році міст було розширено, в зв'язку з відкриттям тролейбусного руху: по обидва боки додали бетонні палі на яких добудували тротуари; старий міст став проїжджою частиною реконструйованого.

Зараз Червоний міст в Чернігові повністю виправдовує свою назву: перила пофарбовані в червоний колір, обробка виконана з полірованого червоного граніту, а доповнюють образ ліхтарі з червоними плафонами, стилізовані під старовину.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернігові

Інші пам'ятки поруч: