Чернігівський обласний молодіжний театр

Опис:

Знаходиться Чернігівський обласний молодіжний театр в культурному центрі міста, поруч з багатьма іншими визначними пам'ятками міста.

Театр влаштувався на базі театру ляльок, який існував з 1976 року в Чернігові. У 1982 році в колективі театру з'явився молодий режисер Геннадій Касьянов, який надав нове дихання лялькам, навколо якого протягом 1982 - 1984 років згуртувалася творча молодь - молоді актори, більшість з яких щойно закінчила Дніпропетровське театральне училище.

1 травня 1985 року був зіграний спектакль перед курсантами Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків. З тих пір ця дата офіційно вважається Днем народження Чернігівського молодіжного театру. На сцені була показана інсценізація творів Бориса Васильєва, в яких відображені події Великої Вітчизняної війни. Потім спектакль дали в госпіталі, ПТУ, бібліотеці ім. В. Г. Короленка, новий театр став відомий в місті. Театром керував в той час Г. С. Касьянов. За свою роботу і внесок в розвиток культури театр неодноразово отримував нагороди і премії.

У 1987 році зусиллями Е. А. Федоренко, В. М. Половця, М. Д. Вереса було остаточно вирішено питання щодо приміщення для театру, який складався в той час з театру-студії «Молодіжна сцена» і лялькової трупи. Йому передали будівлю колишньої єврейської гімназії при синагозі (раннє тут знаходився Будинок піонерів).

У 1994 році в складних економічних умовах і при втраті інтересу до мистецтва була випробувана і успішно використовувалася півдесятиліття така форма творчого існування театру, як «Театр-вдома», яка полягала в відіграш вистав прямо на дворових ділянках. Протягом 6 років було зіграно чимало вистав на різноплановому літературному матеріалі, остання вистава «Театру-будинку» - «Запрошення на страту» за В. Набоковим відбулася 17 червня 2000 року.

У 1996 році в театрі відбулася важлива реорганізація - від драматичної відокремилася лялькова трупа, що фактично означало функціонування в Чернігові в подальшому двох театрів - Молодіжного і Лялькового (тепер Чернігівський ляльковий театр ім. О. П. Довженка). Директор театру Юрій Кравчук, який зайняв цю посаду в 1989 році, довгий час клопотав про відділення, яке нарешті відбулося, і з тих пір театр офіційно називається «Молодіжний».

До 20-річчя театру в 2004 році був відкритий театральний музей і видана книга «Антологія. Збори квітів ». До 30-річчя театру видана книга «Монастир для своїх» (2015), яка вміщує кілька знакових п'єс і інсценівок, за якими в різні роки театр зробив спектаклі.

Вистави театру завжди відрізнялися новаторством і сміливістю. Багато речей робилися вперше саме на цій сцені. Тут ви можете побачити постановки класичних творів, таких як «За двома зайцями» або «Лоліта». Не відстає театр і від сучасних віянь. Акторів театральної трупи часто запрошують на гастролі до Києва, Москви і Мінська. Також Молодіжний театр бере участь в різних театральних фестивалях (наприклад, «Грудневі театральні вечори») і в європейських в тому числі.

Поруч з театром розташований Готель Reikartz, який пропонує гостям 66 номерів різних категорій. В кожному номері: ванна кімната, фен, робочий стіл, кондиціонер, телевізор, міні-бар, телефон, Wi-Fi. У готелі є два конференц-зали, лобі бар, ресторан Zivot A Pivo і скандинавське кафе Fika, а також камера зберігання та пральня. За попереднім запитом надається трансфер.

Страница в каталоге предприятий: Молодіжний театр, Чернігівський обласний

Страница в каталоге гостиниц: Reikartz

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернігові

Інші пам'ятки поруч: