Повітряна скульптура Висока нота

Опис:

У травні 2018 року в Черкасах було відкрито цікава скульптура під назвою «Висока нота», яка знаходиться в повітрі біля Черкаськіої обласної філармонії. Відкриття скульптури «Висока нота» було приурочено до Дня музики. Деякі називає дівчинку, парить у повітрі «музою», яка тепер надихає музикантів філармонії.

Висота скульптури - 1,6 м, вага - 150 кг. Бронзова скрипалька сидить на висоті 7 м.

Скульптура являє собою бронзову фігуру дівчини зі скрипкою в руках. Молода скрипачка сидить на натягнутому над містом сталевому тросі. Щоб фігура скрипальки не перевертається, її закріпили так, щоб центр ваги витонченої дівчини знаходився в ногах. Трос, на якому закріплена скульптура, протягнуть від черкаської філармонії до опорного стовпа. І цей стовп також є частиною композиції: він виконаний у вигляді скрипкового грифа і смичка.

Автор скульптури - Олександр Лідаговський, відомий своїми неординарними работамі.Ему належать також такі незвичайні скульптури, як «Рівновага» в Києві, «Дівчина, приміряє хмари» і «Любов - Річка» на Хрещатику.

Незвичайна назва скульптури «Висока нота» щодня має нагадувати жителям міста, що кожен у житті повинен досягти максимуму і взяти свою високу ноту. Головне, не забувати піднімати погляд і дивитися на небо. Скульптура допомагає всім відірвати очі від асфальту і подивитися вгору, щоб хоч на мить подумки відірватися від життєвих справ і задуматися про щось високе і прекрасне.

На цій же вулиці в 2 хвилинах ходьби від Високої ноти по вул. Хрещатик розташований Блакитний палац, а якщо прогулятися в іншу сторону по цій же вулиці - Музей Симоненко і Художній музей.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Черкасах

Інші пам'ятки поруч: