Пам'ятник Бояну

Опис:

Пам'ятник Бояну уособлює образ російського народного воїна, трудівника і співака. Встановлено в 1986 році на честь 700-річчя Черкас на однойменній площі.

Автори - скульптор А. В. Кущ і архітектор А. К. Стукалов. Пам'ятник відлитий з бронзи, а постамент виконаний з граніту. Його висота близько 4,5 метрів.

Пам'ятник являє собою бронзову скульптуру висотою 4,5 м, встановлену на гранітному постаменті. Боян сидить на камені, який покритий шкірою ведмедя (символ переможеного ворога). Поруч височіють три списи - державний знак князя Володимира, свідоцтво приналежності Бояна до київської дружини. Боян зображений в повному бойовому спорядженні, в кольчузі, з мечем, при ньому - сідло, шолом, бойові рукавиці. У його руках - древній музичний інструмент, за допомогою якого герой може мелодійною піснею або сказанням розповісти про минулі події, свої радощі, печалях і надіях, розкрити яскравий і самобутній талант українського народу.

Він символізує стародавніх воїнів-захисників міста, а в мирний час - трудівників, цілеспрямованість і талант яких сприяли зростанню і процвітанню міста.

Навколо пам'ятника знаходиться невелика водойма з фонтаном. Влітку вода б'є з-під ніг скульптури, яка каскадом спускається вниз, деякі говорять, що це символізує безперервність історичного процесу і вічність життя.

Поруч з пам'ятником розташований Готель Синдикат, який включає в себе: бар з широким асортиментом алкогольних напоїв та інтер'єром в стилі лофт і гранж, більярд, готель з 14 номерами економ-класу, сауну, автомийку. Всі номери обладнані двоспальним ліжком, телевізором, санвузлом, письмовим столом, шафою.

Страница в каталоге гостиниц: Отель Синдикат (Syndicate)

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Черкасах

Інші пам'ятки поруч: