Черкаський академічний театр ляльок

Опис:

Черкаський академічний театр ляльок знаходиться в будівлі, яке в народі називають Будинком лісника (як стверджує краєзнавець Василь Страшевич, мова йде про лісничого Жуковському, який займався лісовими володіннями від Кам'янки до Городища і від Шполи до Черкас). Будівля театру - пам'ятник архітектури XIX століття, відноситься до так званих «зразковим домівках», автором яких був вітчизняний архітектор А. Руска. До теперішнього часу будівля збереглася майже в первозданному вигляді (дверні ручки, виготовлені на тульської фабриці самоварів з мідних сплавів досі зберегли герб і вензелі фірми «Н. і Г. Бабашов. 1850" року). Правда, трохи вріс в землю - якщо раніше був двоповерховим, то зараз так званий перший поверх не відразу впадає в очі. У дворі були приміщення для прислуги і стайні з двома виїздами. Поруч був квітучий сад, який тягнувся до Олександрівського проспекту (сучасний бульвар Шевченка). Зараз одна зі сторін будинку прикрашена парканом з мозаїкою - ілюстраціями з відомих казок.

Театр ляльок був створений в листопаді 1965 року. Тоді і відбулася прем'єра першого спектаклю «Роза Карпат» по П'єру Гамарра. Раннє в цій будівлі в різні часи були бібліотека, міські управління, дитячий сад, потім - Будинок піонерів, дитяча бібліотека.

27 вересня 1970 року театру було присвоєно статус обласного. Організаторами та першими керівниками театру були Алла Григорівна та Володимир Петрович Мальцеви.

У жовтні 2006 року театру присвоєно статус академічного.

Театр веде і активну закордонну діяльність. 

Страница в каталоге предприятий: Черкасский академический театр кукол

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Черкасах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: