Храм Білий Лотос

Опис:

Храм Білий Лотос - найбільша і єдина буддійська святиня в Європі. Білий Лотос є військовим храмом древнелаосской школи кунг-фу - «Ша-Фут-Фань», що в перекладі означає «Клан п'яти бойових котів». Саме тому на його території працює школа бойових мистецтв, де всі бажаючі можуть вивчати кунг-фу, тайський бокс, основи самооборони.

Білий Лотос був побудований в 1990 році. Засновником, а також архітектором храму, став глава буддистської громади Черкаської області - Володимир Скубаєв. Саме після шестирічного паломництва по Лаосу у нього і виникла ідея звести таку споруду на Батьківщині. Тому не дивно, що Білий Лотос є прообразом буддійського храму в Лаосі. Що цікаво, побудували святиню без застосування будь-якої техніки: зусиллями самих учнів школи та членів громади.

На території храму можна побачити:

а) Білу ступу, яка є символом жіночої енергії, Всесвіту і земних стихій. Усередині - чотири Будди, які дивляться на чотири сторони світу. Ступа розділена на ступені, які символізують етапи вдосконалення людини. Розташована відразу при вході в святиню.

б) Чорну ступу - символ чоловічої енергії. Під нею є пірамідальна кімната з каменем космічного походження Бен-Бен, вершина якого спрямована донизу. П'ять зелених (колір серцевої чакри) молитовних барабанів розташовані навпроти ступи. Над барабанами - список 5 основних релігій: християнство, іслам, індуїзм, буддизм, іудаїзм, як символ того, що кожна людина сама вибирає шлях до Бога.

в) Вівтарну стіну з Буддою у дворі храму. Двох кам'яних воїнів, привезених з Лаосу, яким по 7000 років.

г) Старовинний 300-річний дзвін, який височить на вершині храму.

д) Водоспад і священний джерело в формі спіралі.

Крім того, тут ви можете замовити екскурсію, в яку входить проведення чайної церемонії сертифікованим майстром школи «Ша-Фут-Фань». Пропонують також подивитися, як послідовники вивчають кунг-фу, самооборону і тайський бокс.

Легенди храму свідчать, що під час закладки фундаменту храму було знайдено камінь, на якому було зображення Будди з маскою воїна. Також багато хто вірить в те, що засновник буддизму Сіддхаартха Гаутама, або ж Будда Шак'ямуні, мав європейське коріння, а ймовірним місцем його народження є територія, на якій розташована сучасна Україна. Припущення грунтується на тому, що ім'я «Шак'ямуні» перекладається як «скіфський мудрець».

В 2 км від храму знаходиться знаменита Долина троянд.

Страница в каталоге предприятий: Буддийский храм Белый Лотос

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Черкасах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: