Памятник самогонному апарату

Опис:

Пам'ятник самогонному апарату встановлений в Черкасах у 2008 році. Макет розробив художник І. Фізер, скульптуру виготовив скульптор Н. Чурканов. Автор пам'ятника - Микола Петренко, він також спроектував пам'ятник варенику в Черкасах.

Двометрова глиняна скульптурна композиція вагою в 400 кг зображує вусатого українця з чаркою, за спиною якого булькає самогонний апарат, а поряд з бідоном, куди з апарату стікає вогняна вода, сидить кіт. Примітно, що самогонний апарат діючий, і кожен бажаючий може спробувати самогонку місцевого виробництва.

Спочатку пам'ятник хотіли встановити на площі поруч з готелем "Росава",(яка зараз не працює) але міська влада не погодилися виставити цю скульптуру на вулиці міста. Тоді готельний комплекс придбав його і встановив в рожевому залі ресторану "Росава". Також пам'ятник хотіли придбати київський ректор Михайло Поплавський, претендували на нього також і козаки з Хортиці, бізнесмени з Одеси, однак у кінцевому підсумку пам'ятник залишився в Черкасах.

Недалеко від пам'ятника знаходиться Готель Центральний. У номерах є кондиціонери, телевізори з кабельним тв, холодільікі, чайники, санвузли, шкаф.Можно замовити сніданок. Wi-Fi. На території є кафе і сауна.

Страница в каталоге гостиниц: Отель ”Центральный”

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Черкасах

Інші пам'ятки поруч: