Долина Троянд

Опис:

Долина Троянд - парк-пам'ятник садово-паркового мистецтва. Площа 4,3 га. Свою назву він повністю виправдовує, адже на акуратних доглянутих клумбах росте велика кількість кущових троянд різних видів і відтінків. На початку літа в період їх цвітіння парк виглядає особливо вражаюче. Парк розташований недалеко від центральної частини міста на березі Кременчуцького водосховища, від якого обмежений лісосмугою. Поруч з парком розташований меморіальний комплекс Пагорб Слави, з якого відкривається панорамний вид на "Долину троянд" і акваторію Дніпра.

У парку є кілька фонтанів з міні-озерами, обладнані алеї з лавочками та ліхтарями, а також невеликий пляж на березі Дніпра. Територія парку облагороджена: її прикрашають невисокі дерева, підстрижені газони і зелені клумби. У 2012 році в парку були побудовані сонячний годинник у вигляді журавля і дванадцяти металевих кованих стільців (відсилання на легендарний роман Ільфа і Петрова).

«Долина Троянд» традиційно використовується для святкування дня міста.

У планах міської влади облаштувати з боку водосховища пірс, який дозволить відпочиваючим підійти прямо до води, а також проект перетворення «Долини Троянд» на Співоче поле, де будуть проводитися різні співочі фестивалі і концерти.

Страница в каталоге предприятий: Парк «Долина роз»

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Черкасах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: