Костел Святої Варвари

Опис:

Костел Святої Варвари розташований в Бердичеві, Житомирської області. Він визнаний архітектурним та історичним пам'ятником.

Спочатку на місці, де зараз розташовується костел, була побудована дерев'яна церква, саме тому початок історії цього місця ведеться з 1756 року. Через кілька років поруч з'явилася дерев'яна базиліка костелу. Нею опікувалася Варвара (Барбара) Радзивілл, яка володіла цими землями. На жаль, незабаром вона померла, так і не побачивши завершення будівництва костелу. Однак її нащадки продовжили займатися приходом: в 1799 році вони позолотили вівтар. Трохи пізніше поряд звели кам'яну споруду, а дерев'яну утилізували за непотрібністю. Довгий час костел вважався заможним і процвітаючим об'єктів в Луцькій і Житомирської єпархії. У 1909 році в стінах храму встановили орган.

Костел Святої Варвари також відігравав важливу роль в житті місцевих відомих людей. Так наприклад, в березні 1850 тут відбулося вінчання графині Евеліни Ганської та французького письменника Оноре де Бальзака.

У радянські часи Костел Святої Варвари, як і багато релігійних об'етов, був покинутий, розграбований і зруйнований. Відновили святиню і знову почали проводити тут богослужіння з 1992 року. Костел приваблює туристів не тільки своєю духовністю і багатою історією, а й неймовірною красою. Сама будівля виконана в стилі бароко, має форму трехнефной чотиристовпний цегляної обштукатуреної базиліки, а навколо розбитий зелений парк.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Бердичеві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: