Дендропарк Олександрія

Опис:

Дендропарк Олександрія знаходиться в м Біла Церква, в 90 км від Києва. Це один з найбільших парків України, його площа становить 400 га.

Парк розташований на березі річки Рось і порадує своїх гостей великий зеленою територією, прикрашеної різноманітними скульптурами, в яких поєднуються стилі романтизму і класицизму. На території парку знаходяться 11 ставків.

Історія парку тісно пов'язана з історією міста Біла Церква. Тоді тут вирішили будувати літню резиденцію графи Браницькі. Перші будівельні роботи з благоустрою паркової території були розпочаті в 1793 році, французьким архітектором Мюффо. Багато рослин в той час привозили з-за кордону.

У 19 столітті парк Олександрія пріобрітает неймовірну популярність. Його відвідували в різний час Г.Р. Державін, А. С. Пушкін, Т. Шевченко, Адам Міцкевич і сотні інших видатних людей минулих століть.

На території дендрологічного парку "Олександрія" в 1962 році відкрито музей, в якому представлені 15 скульптур з білого мармуру, створені відомими італійськими майстрами.

Страница в каталоге предприятий: Парк Александрия

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Білій Церкві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: