Соледарське озеро

Опис:

Соледарське озеро - справжня загадка природи. Знаходиться воно в Донецькій області, недалеко від м Бахмут (колиш. Артемівськ).

Невелике озеро біля селища Соледар утворилося на місці кар'єрів, де до середини 20 століття велися роботи по видобутку солі. Вода в озері, відповідно, солона і має ряд корисних властивостей, а ті, хто тільки вчаться плавати - приїжджають відточувати цю навичку сюди, адже в солоній воді практично неможливо потонути.

Однак Соледарське озеро таїть в собі одну загадку, розгадати яку поки не вдалося. Виявили феномен місцеві дайвери. Справа в тому, що температура води на поверхні озера зазвичай не перевищує 20-25 градусів, однак на глибині 4-6 метрів її температура піднімається до 40 градусів. Це явище нез'ясовно, тому що поблизу просто немає геотермальних джерел, які зазвичай створюють такий ефект. Припускають, що справа може бути в особливі властивості насиченої солями води або унікальних підводних течіях. Достовірної відповіді поки немає, тому що дослідження утруднені дивною температурною аномалією і унікальними властивостями води Соледарського озера.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Артемівську

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: