Варварівський розвідний міст

Опис:

Варварівський міст в Миколаєві також відомий як Южнобугский міст. Цей розвідний міст з'єднує Варварівку і центральну частину міста Миколаєва. Також міст пов'язує автомагістраль Одеса - Миколаїв - Херсон - Запоріжжя - Мелітополь.

Спочатку в цьому місці була побудована поромна переправа в 1827 році. Будівництво нового Варваровського моста було затверджено в 1957 році, а його відкриття відбулося в 1964 році.

Варварівський міст унікальний своєю конструкцією. Вперше у світовій практиці мостобудування зі стендової технології виготовили заздалегідь-напружені - і в два рази довше звичайних - залізобетонні балки прогонових будов. Довжина балок становила 65,4 м. До сьогоднішнього дня цей міст єдиний в країні має горизонтальну розводку в центральній частині, котра повертається на 90 °. Традиційно в розвідних мостах застосовується техніка вертикальної розводки, як, наприклад, на Інгульському мосту в Миколаєві.

Довжина моста через Південний Буг - 750,7 м. Загальна протяжність разом з насипною частиною становить близько 2 км. Ширина моста - 15,7 м, проїжджа частина - 10,5 м, два тротуару по 2,11 м у просвіті.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Миколаєві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: