Пам'ятник Вячеславу Чорноволу

Опис:

Гранітний пам'ятник Герою України В'ячеславу Чорноволу (1937-1999) встановлено в сквері на перетині вулиць Нікольська і Велика Морська. У 2007 році відбулося відкриття, на якому був присутній його син Тарас Чорновіл. Автором пам'ятника є миколаївський скульптор Віктор Макушин. Цікаво, що хоч влада підтримувала відкриття пам'ятника, всі роботи виконані за рахунок благодійних внесків незалежних меценатів, імена яких вибиті біля підніжжя.

Пам'ятник одному із засновників «Народного руху України», українському політичному діячеві, радянському дисиденту, журналісту, правозахиснику висотою 2,9 метра оточений сквером. В'ячеслав Чорновіл був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року і Акту проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року. Разом з іншими видатними діячами почав на Україні національно-визвольний рух шістдесятників і дисидентів. Засновник і головний редактор підпільного українського журналу «Український вісник».

Поруч з пам'ятником знаходиться ресторанно - готельний комплекс Асторія. До послуг гостей ресторан, фітнес-центр і бар, безкоштовний Wi-Fi, парковка. 

Страница в каталоге гостиниц: Ресторанно - гостиничный комплекс Астория

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Миколаєві

Інші пам'ятки поруч: