Пам'ятник нареченій

Опис:

Миколаїв вважається містом наречених і з цим пов'язана цікава історія. За наказом засновника Миколаєва - князя Потьомкіна, для будівництва верфі в місто з різних куточків Російської імперії звозили моряків, військових, робітників. У підсумку вийшло, що представників сильної половини людства в місті виявилося набагато більше, ніж прекрасних дам. Багато чоловіків були холостими, і їх не радувала перспектива надовго залишитися в Миколаєві на самоті. Щоб скрасити життя холостяків в необлаштованому місті, Потьомкін вирішив завезти в Миколаїв наречених. І незаміжніх панночок стали привозити з довколишніх сіл. Їхнє знайомство з майбутнім подружжям, як і саме весілля, відрізнялися оригінальністю. У неділю юні леді та неодружені чоловіки збиралися на Адміральській площі. Тут їх вибудовували один навпроти одного. За умовного знаку ряди зближувалися. І так утворювалися пари, які потім дружними рядами відправлялися вінчатися до церкви. Такі весілля охрестили «потьомкінськими», а Миколаїв стали величати містом наречених.

У 2010 році цей статус вирішили увічнити пам'ятником. Автор - Віктор Макушин. Миколаївська наречена, висотою 2 м, виконана з бронзи, з'явилася біля Палацу одружень. Притиснута до грудей троянда - символ вірності і відданості, розвивається фата - традиційна прикраса будь-якої нареченої. Образ нареченої вирішили не «підганяти» під західний «стандарт», а прийшли до висновку, що найкращим варіантом буде образ простої дівчини, але чарівною і душевної, «символ жіночності і вірності».

Недалеко від пам'ятника розташований Готель Reikartz Континент в історичній будівлі в самому серці міста. Додаткові послуги готелю: трансфер, парковка, пральня, конференц-зал на 30 місць та інші.

Страница в каталоге предприятий: Николаевский городской дворец культуры и торжественных событий

Страница в каталоге гостиниц: Отель Reikartz Континент

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Миколаєві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: