Кропивницький Дендропарк

Опис:

Кропивницький Дендропарк - казковий куточок в центрі України. Сюди приїжджають, щоб насолодитися неймовірною красою сортових голландських тюльпанів і зануритися в захоплюючу подорож у світ розваг. В кінці квітня - початку травня тут прокидається справжній тюльпановий рай. В цей час в парку розквітає 500 тисяч цих весняних квітів! Ще в 2008 році подружжя Микола і Лариса Онул заснували традицію, яка починалася з 150 тисяч тюльпанів. Завдяки їх вкладення Кропивницький на кілька тижнів перетворюється в маленьку Голландію.

Це паркова зона, яка знаходиться на 45 гектарах, з яких 12 займають розважальні заклади і більше 40 аттракціонові. Вона оотделена від навколишнього світу парканом з чотирма воротами у вигляді веж. Такого розмаїття кольорів в одному місці немає більше ніде в Україні - білі, помаранчеві, фіолетові, чорні, зелені, червоні, фіолетові з білим, жовті з червоним, червоні з білим. Голландські тюльпани доводиться оберігати і від білок, які люблять цибулини квітів.

За традицією тут на "Весняний пленер" збираються десятки художників, натхнених квітучої красою. В основному це студенти і учні художньої школи. Кращі роботи виставляють в обласному художньому музеї.

Крім тюльпанів, в парку є клумби з крокусами, нарцисами, гіацинтами, бузком, магнолією, сакурою, деревом півонії і японські вишні. Один із секторів зеленої зони усіяний насінням польових волошок, маками і ромашками.

«Український Діснейленд» - таку назву міцно закріпилося за парком в народі завдяки різноманітності атракціонів і розгалуженої мережі кафе. Зараз в парку діє понад 40 атракціонів, серед яких є і екстримальні. Також на території є зоогородок і проводяться дитячі анімаційні програми. Крім цього з 13 квітня в парку проводять екскурсії, в які входить розповідь про всі насадження, що ростуть на території парку, а також історії та легенди парку і міста Кропивницький.

Поруч з дендропарком знаходиться Гостинний дім Орхідея, де у всіх номерах є міні-кухня, телевізор з плоским екраном, кондиціонер, ванна кімната з туалетним приладдям, фен, безкоштовний Wi-Fi, прасувальні приналежності, гостинний куточок, шафа для одягу. Також на території гостинного будинку є басейн і сауна.

Страница в каталоге предприятий: Кропивницкий Дендропарк

Страница в каталоге гостиниц: Гостиный дом Орхидея

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Кропивницькому

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: