Скрипаль на даху

Опис:

Бронзову скульптуру, відкрили 18 квітня 2003 року. Вона знаходиться на площі Конституції, 18/2, на розі даху будівлі. Скульптором став Сейфаддін Гурбанов.

Одна з легенд говорить, що студент консерваторії закохався і, щоб здивувати свою обраницю, ризикуючи життям, заграв мелодію любові на даху будинку. І він до цих пір грає для неї. А кожен, хто поруч з пам'ятником почує звуки музики, має добре серце, відкрите для щирої любові. За іншою версією, прототипом статуї став відомий артист Юрій Башмет. За задумом авторів, пам'ятник присвячений всім творчим людям міста і символізує культурний потенціал Харкова.

8 листопада 2016 року статуя "Скрипаль на даху" була демонтована за ініціативою нового власника будівлі з метою реконструкції. І він «переїхав» на дах бізнес-центру «Platinum Plaza» на вулиці Сумській. 21 грудня 2016 року Харківська міська голова Геннадій Кернес пообіцяв, що скульптура буде відновлена ​​на тому місці, де вона і була. 15 березня 2017 року на площі Конституції, 18/2 з'явилася нова копія «Скрипаля на даху». Її виготовив той же автор, що і створив оригінал, - Сейфаддін Гурбанов. В результаті місто має два майже ідентичних пам'ятника скрипаль.

Недалеко від скульптури знаходиться Свято-Покровський чоловічий монастир.

Страница в каталоге предприятий: Platinum Plaza

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Харкові

Інші пам'ятки поруч: