Памятник закоханим

Опис:

Пам'ятник закоханим (відкритий в 2002 році) являє собою арку, утворену двома тягнуться один до одного фігурами юнаки та дівчата, які з'єднуються в поцілунку. Розташований в сквері на площі Архітекторів, біля станції метро Архітектора Бекетова. Недалеко знаходиться Харківський художній музей, а в 500 метрах - фонтан Дзеркальний струмінь.

Ідея встановити незвичайний пам'ятник народилася на зустрічі колишнього губернатора Харківської області Євгена Кушнарьова зі студентами трьох архітектурних факультетів місцевих вузів. Євген Петрович запропонував студентам показати, на що вони здатні в конкурсі на ескіз-ідею пам'ятника Закоханим. Автором найбільш вдалої ідеї виявився Дмитро Іванченко, студент Харківської державної академії дизайну і мистецтв.

Неодноразові випадки вандалізму щодо Пам'ятника Закоханим змусили оточити його бордюром з граніту, і влаштувати навколо фонтан. Тепер діє нова традиція: бризкати губи водою з цього фонтану перед поцілунком, який повинен подарувати міцну любов молодятам.

Цікавий факт, який пов'язаний з цим пам'ятником полягає в тому, що він став предметом насмішок через надмірну худобу і оголеного виду молодої пари. Як їх тільки не називали і «жертви анорексії», і «закохані з Бухенвальда». Але насправді автор, зображуючи юну закохану пару, хотів показати, що любов також прекрасна і ранима, як люди в юному віці. Оголений вид героїв скульптури демонструє чистоту відносин, позбавлених будь-яких забобонів і таємниць. У любовному пориві хлопець і дівчина тягнуться один до одного і своїми тілами утворять символічну арку, під якою раніше цілувалися закохані і молодята.

Недалеко від пам'ятника розташований готель Reikartz. Номерний фонд готелю пропонує 76 європейських номерів різних категорій. Готель надає конференц-послуги: два сучасних конференц-залу на 80 і на 30 человек.На території є ресторан «Amelie». Можливий трансфер.

Страница в каталоге предприятий: Харьковский художественный музей

Страница в каталоге гостиниц: Reikartz Харьков

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Харкові

Інші пам'ятки поруч: