Бродівський замок

Опис:

Бродівський замок знаходиться на околиці м Броди, Львівської області, в 110 км від Львова і 78 км від Тернополя.

Перве згадки про замок в Бродах з'явилися в 1580х роках. Можливо, в цей час Белзького воєвода Станіслав Жолкевський. спорудив в Бродах дерев'яну захисну садибу. Пізніше, 1629 року гетьман коронний Станіслав Конецпольський почав будівництво тут замку нового бастіонного типу. Будівництво тривало в період 1630 - 1635 років.

Бродівський замок має пятіугодную форму, а також відповідну кількість куртин з бастіонами, в яких розташовувалися каземати. Потрапити в замок можна було тільки через підйомний міст і равелін, а навколо споруди був викопаний рів, який, в разі потреби, можна було нагадати водою. Завдяки численним казармах і казематах замка, він міг досить довго протистояти облозі супротивників.

У 1772 році, після чергового поділу Польщі, Броди відійшли Австрії. А в 1812 році, за наказом австрійського уряду, Вінцент Потоцький розібрав фортифікації з боку міста: був засипаний рів, знищені равелін, надбрамна вежа з годинником, два бастіони зі сторони міста.

До наших днів збереглися три з половиною куртини з казематами, два бастіони, а також двоповерховий замок 18 століття, побудований Станіславом Потоцьким.

Після Другої світової війни в замку розміщувалася військова частина, а сама споруда сильно постраждало від перебудов.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Бродах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: