Музей пропаганди

Опис:

Музей пропаганди в Шепетівці було відкрито 22 грудня 1946 року як Літературно-меморіальний музей Миколи Островського. Експозиція розташувалась в одній маленькій кімнатці.

Експозиція побудована за тематико-хронологічним принципом. Вона не тільки глибоко розкриває біографію письменника, але й відтворює його час, показує трагічну історію СРСР. Історія життя порівнюється з залізничною колією, яка веде у майбуття. Тому експонати розташовані в оригінальних вітринах, що мають форму куба, встановленого на рейках. Документальні фотографії, представлені на фотоколажах, водночас прикрашають куби-вітрини. Над кожним кубом створено художні композиції з натурних експонатів, що відтворюють той чи інший історичний період чи подію.

До 100-річчя письменника 29 вересня 2004 року згідно з Постановою Верховної Ради України від 19 лютого 2004 року рішенням 12-ї сесії Хмельницької обласної ради установі повернений статус обласного літературно-меморіального музею, відтак він дістав назву - Хмельницький обласний літературно-меморіальний музей М. О. Островського.

На базі музею неодноразово проводились науково-практичні конференції з питань біографії та творчості письменника, організації просвітницької та виховної роботи. Були започатковані різні форми масової роботи, а останнім часом (2000-ні) користуються популярністю прес-клуби, ток-шоу, інформаційні арени, молодіжні фестивалі та конкурси.

28 березня 2020 року депутати Хмельницької обласної ради прийняли рішення перейменувати Хмельницький обласний літературно-меморіальний музей М. О. Островського. Відтепер він називатиметься Музеєм пропаганди.

Страница в каталоге предприятий: Музей пропаганды

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Шепетівці

Відео про це місце: