Успенський собор

Опис:

Успенська церква в Миргороді розташована в центральній частині міста, неподалік Курортного парку і ставка Миргородська калюжа.

Успенський собор у Миргороді є найстарішою культовою спорудою міста. Будівництво Соборної Успенської церкви у Мігроді розпочалося навесні 1648 року. Але дерев'яна споруда згоріла, і на початку 1880-х років почалося відновлення храму. У 1887 році на місці згорілої дерев'яної святині було зведено величний кам'яний Успенський собор.

Храм у стилі класицизму було розписано учнями В. Васнєцова. Вівтарну частину прикрашав унікальний керамічний іконостас, виготовлений у Миргородській школі мистецьких промислів.

А 1917 року поблизу церкви почалася забудова курорту, вода якого була визнана цілющою. У післяреволюційний період собор було закрито, та був знову відкрито. Служби відновилися 1941-го і тривали до 1957 року. Пізніше храм було закрито та не використовувалося за призначенням.

Лише 1990 року будівлю храму було передано миргородській релігійній громаді і того ж року, після відновного ремонту, собор знову відчинив свої двері парафіянам.

Страница в каталоге предприятий: Успенский Кафедральный собор

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Миргороді

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: