Палац культури імені Хоткевича

Опис:

Ідея створити Палац культури у Львові виникла після протесту робітників у 1924 році. Вони не мали місця для своїх зборів і дозвілля. З місцевого бюджету коштів на проект не виділили, бо ентузіасти збирали гроші самі. Протягом 10 років на будівництво виділяли надбавки за зарплатою. З 1927 року кожен робітник відкладав на Палац 1% від щомісячної платні. Так зібрали 50 тисяч злотих для втілення своєї мрії та оголосили конкурс проектів будівлі. Переможцями стали відомі архітектори Тадеуш Врубель та Леопольд Карасінський. Урочисте закладання клубу пройшло на початку вересня 1933 року, будівництво велося робітниками у вільний від падінщини час. Одночасно проводилося додаткове збирання коштів. Закінчилося будівництво у листопаді 1934 року.

Значний попит серед населення та активний інтерес до активностей Клубу сприяли розвитку установи. У 1980-ті роки під час радянської окупації Клуб реконструювали та добудували торцеву частину. Окрім цього, заклад знову перейменували. З того часу він став Палацом імені Миколи Кузнєцова. У 1990-х роках клуб знову був перейменований, названий на честь мультидисциплінарного культурного діяча та інноваторів Ігната Хоткевича.

Палац культури імені Хоткевича у Львові – знакове місце у культурному житті міста. Тут працюють дитячі секції та творчі гуртки, у різний час виступали популярні виконавці Української естради.

Страница в каталоге предприятий: Дворец культуры им. Г.Хоткевича

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Львові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: