Шевченківський парк

Опис:

Шевченківський парк у Херсоні - найстаріший парк у місті. Розташований він у центральній частині Херсона. Парк був закладений у місті ще у 1785 році, за розпорядженням Г. О. Потьомкіна.

Парк мав регулярне променеве планування, що було незвичним для Херсона. Судячи з представленого проекту, його автори прагнули до пейзажного (англійського) типу планування, де прямі алеї чергувалися з кривими стежками, лінійні посадки — з вільно згрупованими деревами. Важливо відзначити і відсутність ключового об'єкту парку — дуба в центрі. Мабуть, до регулярності (французькому типу) проектувальники прийшли трохи згодом, в процесі облаштування парку, ймовірно, після того, як був посаджений знаменитий черешчатий дуб, який треба було планувально виділити. Від дуба, оточеного огорожею, врізнобіч розійшлися вісім прямих алей.

За свою історію існування гооловний парк Херсону змінив безліч назв. Колишні назви: Денисовський (до 1880 р.), Олександрівський (1880-1927 рр.), Тарасо-Шевченківський (1927-1939 рр.), імені Леніна (1939-2014 рр.), Міський (2014-2016 рр.).  У 2016 році парк перейменовано на Шевченківський.

 

Страница в каталоге предприятий: Шевченковский парк

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Херсоні

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: