Кам'яне Село, Рудня-Замисловицька

Опис:

Кам'яне Село - одне з природних "місць сили" в Україні. Розташоване воно в Житомирській області, в лісовому масиві, неподалік від с. Рудня-Замисловицька.

До сих пір немає єдиної думки на рахунок виникнення Кам'яного Села, а навколо цієї теми ходить безліч преположеній, теорій і легенд. Є версія, що кам'яні брили в ліс приніс льодовик. За іншою версією - кам'яні валуни, розкидані по лісі раніше були скелями, але з плином часу вони зруйнувалися, утворивши собою подобу кам'яного поселення.

І правда, химерне розташування каменів нагадує невелике містечко, в якому є навіть своя церква і школа.

Місцеві жителі люблять переказувати легенди про виникнення Кам'яного Села. За однією з них, раніше на цьому місці дійсно було заможне поселення. Одного разу сюди прийшов мандрівник і попросив притулку і їжі, проте люди прогнали його. Мандрівником виявився сам Бог, він розсердився на селян і перетворив їх місто в камені. Інша легенда свідчить, що в давні часи тут сталася битва Боги і Диявола. Переможений Диявол залишив на каменях сліди своїх кігтів, а Бог піднявся на найвищий камінь і залишив там слід своєї стопи.

Дійсно, на одному з кімн і сьогодні є вм'ятини обриси яких нагадують людську стопу. Вода, яка наповнює ці поглиблення, круглий рік залишається теплою. Существет повір'я, що якщо в неї ступити босоніж - можна зцілитися від хвороб або загадати бажання, яке обов'язково збудеться.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Житомирі

Інші пам'ятки поруч: