Монумент Вічної Слави, Житомир

Опис:

Монумент Вічної Слави був побудований на честь 34-ї річниці перемоги у Другій світовій війні (в 1979 році). Місце для пам'ятника вибирали на узвишші, щоб його було видно з усіх точок міста на крутому березі річки Тетерів. Навколо монумента розташований однойменний парк з оглядовими майданчиками і безліччю місць для фотосесій.

Автори монумента - скульптори М. А. Коломієць та Г. Я. Хусід, архітектори А. Ф. Ігнащенко і І. А. Іванов.

Являє собою 37 метрову колону циліндричної форми. Виконано монумент з лабрадориту. Увінчана колона бронзовою скульптурою, що зображає воїна Червоної армії, партизана і дівчину, які стоять спинами один до одного. На гранітному постаменті висічені найменування частин Радянської Армії, партизанських з'єднань і загонів, підпільних організацій, прізвища воєначальників, партизанських командирів, керівників партійного підпілля.

Біля підніжжя монумента в пятікутной зірці горить Вічний вогонь. Уздовж широкої алеї, що веде до монумента, з боків розмістилися артилерійські знаряддя часів Другої світової війни.

Від підніжжя монумента відкривається прекрасний вид на місто, навколишні його лісу, греблю, яка утворює Житомирське водосховище.

У місцевих жителів існує традиція: молодята після укладення шлюбу вирушає до монументу, щоб покласти до підніжжя квіти. Через барвистості цього місця вони часто приїжджають сюди і роблять фотосесії.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Житомирі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: