Музей космонавтики імені С. П. Корольова

Опис:

Музей космонавтики імені Сергія Павловича Корольова в Житомирі складається з 2-ох будівель: Меморіального будинку-музею академіка Сергія Павловича Корольова і Будівлі експозиції «Космос».

Меморіальний будинок-музей академіка Сергія Павловича Корольова був відкритий в 1970 році. Він знаходився в будинку, де С. П. Корольов провів своє дитинство. Там збереглося багато матеріалів, документів і особистих речей вченого і конструктора ракетно-космічних систем. Їх передали в подарунок музею його родичі, друзі, колеги.

А в 1987 році було завершено будівництво спеціальної будівлі для експозиції «Космос», яка була відкрита в 1991 році. В експозиції представлена ​​унікальна колекція зразків космічної техніки, обладнання, спорядження космонавтів, а також документи, фотографії, сувеніри з космічної тематики. Так в музеї знаходяться макети «Луноход-2», корабель «Союз», спусковий апарат автоматичної міжпланетної станції «Венера-15» в натуральну величину, спусковий апарат корабля «Союз-27», який побував в космосі, і інші експонати. Одним з найцінніших експонатів є капсула з грунтом Місяця, подарована NASA.

Музейні експонати можна побачити і не заходячи всередину будівлі. Так як по обидва боки від музею розташовані дві величезні ракети: геофізична ракета Р-5В і військова Р-12. Такі ракети брали участь у відомому карибському кризу і були розміщені в тому числі і на Кубі.

Страница в каталоге предприятий: Музей космонавтики им. Сергея Королева

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Житомирі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: