Цілюще Панське озеро

Опис:

Панське озеро - невелика водойма штучного походження, розташоване в Запорізькій області, поряд з селом Грірорьевка. Пріянто вважати, що вода в озері свята і цілюща, а доторкнутися до розміщених тут ікон - хороша прикмета.

Протяжність Панського озера досягає 33 метрів, ширина - 16 метрів, глибина - до 3 метрів. Береги озера викладені каменем, також обладнані сходинки і бордюри. Завдяки 25 підземних джерел, температура води у водоймі цілий рік знаходиться в бадьорить діапазоні від +13 до +16. Цікавим є той факт, що за своєю природою озеро створено штучно, але ким і коли - достовірно не извесно. Тому навколо цього питання ходять різні чутки і легенди. Так, наприклад, говорять, що озеро в цих місцях було вирито за наказом Потьомкіна, а використовувати його, як приватної купальні, повинна була сама Катерина II. Тому цей водойму має ще кілька назв: купіль Катерини II, озеро Блакитних кровей, Барське озеро. та ін.

У 2002 році озеро було освячено, так його вода стала святою і тому цілющою. У зв'язку з цим, багато приїжджають, щоб зануритися тут на Водохреща. Доброю прикметою вважається переплисти озеро і доторкнутися до ікон Христа або Богородиці, які розташовані на протилежному березі.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Запоріжжі

Інші пам'ятки поруч: