Василіанський монастир, Ужгород

Опис:

Василіанський монастир -знаковая пам'ятка міста Ужгород. Довгий час будівля монастиря було найвищим у всьому місті. Сьогодні в приміщенні колишнього Василіанського монастиря розміщений корпус ужгородського університету.

Спочатку, на місці монастиря була зведена церква, грецькою громадою міста. Але пізніше землю, на якій стояв грецький храм, придбала Мукачівська греко-католицька єпархія. Тоді ж і було прийнято рішення про повну перебудову будівлі.

При монастирі діяли інтернат для дітей священнослужителів і друкарня, яка видавала не лише релігійну літературу, а й історичну і культурну.

Після війни Радянська влада ліквідувала монастир, передавши приміщення під потреби місцевого університету. З 1946 року і до сьогодні у його стінах знаходиться Зоологічний музей Ужгородського Національного Університету. Експозиційна частина у виставкових залах зоомузею налічує близько 5 тисяч експонатів. Крім того, у наукових фондових приміщеннях зберігаються колекції, що налічують понад 150 тисяч одиниць комах, риб, птахів, ссавців.

Страница в каталоге предприятий: Зоологический музей

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Ужгороді

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: