Художній музей

Опис:

Тернопільський обласний художній музей було засновано 1 травня 1991 р. на базі колишньої Картинної галереї, одного з відділів Краєзнавчого музею. Новостворений заклад культури почав діяти з 1 червня.

Серед експонатів були твори професійного малярства і пластики, килими і вишивки, порцеляна, монети, оригінальні документи. Під час Першої світової війни росіяни знищили колекцію.

Зруйноване приміщення згодом було  відновлене. Музейна збірка мала регіональний характер і складалася з 4-х розділів: історичного, етнографічного, сучасного мистецтва (художні промисли) та природничого. З-поміж експонатів мистецького розділу виділялися колекції медалей і пам’ятних відзнак, порцеляни і скла, гравюри, акварелі, олійні картини, різьба. На Тернопільщині зібрано гончарні вироби народних майстрів, одяг, килими, великодні писанки і витинанки. Історик Л. Фінкель заповів цінну книгозбірню, яка склала основу музейної бібліотеки. Друге відкриття музею відбулося  9 листопада 1930 р.

Постійна експозиція в трьох залах побудована за історико - хронологічним принципом і представляє мистецтво України та країн Західної Європи ХVІІІ-ХХІ ст. Щороку в музеї проводиться близько 20 індивідуальних, збірних і документально-ілюстративних виставок.

Страница в каталоге предприятий: Тернопольский областной художественный музей

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Тернополі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: