Сатанівська фортеця

Опис:

Сатанівський замок розташований у північній частині Сатанова, на високому пагорбі біля річки Збруч. Споруда мала фортифікаційне значення. Побудована фортеця була у кінці XV - початку XVI століть, перша документальна згадка про цю споруду датується 1403 роком.

Мури, що з'єднували башти, були подвійні: крім зовнішніх, були внутрішні, що йшли паралельно до зовнішніх. Внутрішні мури стояли на валу, тому були вищі від зовнішніх. Вали, на яких стояли внутрішні мури, відокремлювалися від зовнішніх ровом. Рови були також і зовні - за мурами. Внутрішні мури не збереглися; тільки подекуди на валах видно їхні сліди. 

За планом Сатанівська фортеця п'ятикутна, не зовсім правильної форми: три сторони завдовжки приблизно по 105 м, четверта - 85 м, п'ята (південна) - 65 м. Вся площа замку займала приблизно 1,5 га. На всіх рогах п'ятикутника були башти, а між баштами - мури. На сьогодні збереглася східна башта та рештки двох башт, розташованих безпосередньо над Збручем. Дві башти з боку містечка зруйновано.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Сатанові

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: