Тузловські лимани (національний парк)

Опис:

Національний природний парк «Тузловські лимани» розташований на території Татарбунарського району, Одеської області в Україні. Загальна площа заповідних територій - 27 865 га.

Планування даної території, як частини природно-заповідного фонду України, було розпочато в 1993 році, проте відповідний статус Тузловські лимани отримали лише 1 січня 2010 року.

До складу парку входять акваторія групи озер Тузловські лимани, причорноморська коса, що відокремлює Тузловські лимани від Чорного моря, пріустьевие заболочені ділянки річок, що впадають в озера (озеро Солоне - річка Алкалія, Хаджидер - Хаджидер, і інші), лісове урочище «Лебедівка». У межиріччі Дунаю і Дністра, уздовж морського узбережжя, розташована ланцюг мілководних лиманів, які містять лікувальні грязі. Їх широко застосовують в лікуванні захворювань органів опорно-рухового апарату, центральної і периферичної нервової системи, серцево-судинної системи, органів травлення, гінекологічних захворювань, хвороб шкіри.

Також Тузловські лимани мають важливе значення як середовище існування для різних видів водоплавних птахів. На території Парку відзначено перебування 256 видів птахів (що становить близько 60% всього видового складу птахів України), з яких 54 занесені до Червоної книги України та інші природоохоронні списки.

Страница в каталоге предприятий: Национальный природный парк «Тузловские лиманы»

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Расєйці

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: