Марійський духовний центр у Зарваниці

Опис:

Марійський духовний центр у Зарваниці Тернопільської області – знамените духовне місце, також його називають "Українським Єрусалимом" та відомий він далеко за межами України. Сюди здійснюють паломництва віруючі з різних країн.

Історія Зарваниці пов'язана з тим, що тут знайшов надійний притулок київський монах, якому уві сні з'явився образ Богоматері з малим Ісусом на руках. У 1867 році Папа Римський Пій IX коронував ікону і надав Зарваниці статусу відпускного місця.

Не раз подільську святиню спустошували татарські напади, зазнала вона руйнувань у Першу та Другу світові війни. Проте найбільших збитків завдала Зарваниці тоталітарна більшовицька система, яка знищила монастир, закрила храм Пресвятої Трійці, заборонила паломникам молитися біля цілющого джерела.

Після проголошення незалежності України розпочалося справжнє відродження подільської святині. На честь 2000-річчя Різдва Христового тут було збудовано та освячено собор Зарваницької Матері Божої, надбрамну церкву Благовіщення, скульптурну композицію рельєфної ікони Зарваницької Матері Божої, чотириярусну дзвіницю, Хресну дорогу, купіль «Жер. Ансамбль Марійського духовного центру доповнюють зведені останнім часом храм копії хатини Матері Божої та чотки.

У місці відпочинку вдячні віряни встановили пам'ятник Папі Римському Іоанну-Павлу II, якого Католицька церква у 2014 році проголосила святим. Під час свого офіційного візиту до України у червні 2001 року він молився перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої.

Доброю традицією стало проведення всеукраїнських прощ.

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Підгайцях

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: