Парк Шевченка

Опис:

Центральний парк культуури та відпочинку імені Тараса Григоровича Шевченка в Одесі – один із найбільших та найстаріших парків міста. Територія парку обмежується вулицями Маразлієвською, Успенською та Лідерсівським бульваром. Неподалік від нього знаходиться набережна Ланжерона та дельфінарій.

Спочатку на цьому місці існувала невелика прикордонна фортеця, збудована у 1795 році. Через кілька десятиліть її було скасовано, а територію з усіма спорудами передано Карантину — так називався відділ порту, який відав безпекою морського порту. Тут працювала в'язниця, приміщення для карантину, а також цвинтар для загиблих від хвороб. До цього часу збереглася порохова вежа та фортечна аркада.

Історія парку починається з 1840 року. Сприяв його створенню градоначальник Одеси Маразлі. Спочатку парк називався Олександрівським, на честь імператора Олександра ІІ.

У парку споруджено пам'ятник Тарасу Шевченку, розташована «Алея Слави» з могилами учасників оборони міста, підпільників та визволителів міста під час Другої світової війни та пам'ятником Невідомому матросу з вічним вогнем, а також обеліск воїнам-афганцям.

Страница в каталоге предприятий: Парк Шевченко

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Одесі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: