Опис:
Розташування дегустаційного залу «Кельтський двір під Ловачкою» дуже цікаво. Він знаходиться у Мукачеві в стародавньому 45-метровому підвалі, біля підніжжя гори Ловачка, як і випливає з його назви. На схилах цієї гори вже більше п'яти століть, починаючи з 14 століття, вирощують виноград. А визначення «кельтський» пов'язане з розташованим неподалік древнім кельтським поселенням — опідум.
Дегустаційний зал пропонує відвідувачам кілька видів паленок та настоянок з фруктів – знамениту закарпатську сливовицю, кедрівку, черешневку, дичковку, хурмовку, скорошивку, персикову настоянку та ін.. Тут можна також насолодитися трьома видами домашнього еля - кельтським, імбирним, кукурудзяним. Вам запропонують домашній сидр, кількох різновидів вермуту, приготованого на тридцяти (!) травах. Є тут також ексклюзивні витримані напої - джин, шнапс, граппа, орухо і ракія власного виробництва. Серед частувань - соління, бутерброди з солониною і зі смальцем домашнього виготовлення.
Тут з давніх часів збереглися старі тераси з каменю. З горою Ловачкою пов'язаний ще один цікавий історично-агрономічний факт. В середині минулого століття тут у вигляді експерименту були закладені плантації субтропічних культур: лимонів, мандаринів, апельсинів і ін. Експериментом керував академік Чхеїдзе. Але пройшов акліматизацію тільки чай, його плантація розташована на горі Червонія. Деякі види субтропічних культур облюбували собі територію агрооселі.
Мапа:
Дивиться також:
Готелі та квартири у Мукачево
Інші пам'ятки поруч: