Мелітопольський краєзнавчий музей

Опис:

В історичному центрі Мелітополя привертає до себе увагу старовинна триповерхова будівля по вул. М. Грушевського, 18 (колишня вул. Воронцовська). Експозиція музею знайомить з історією та природою Мелітопольського краю. Музей розташований в колишньому особняку купця Чернікова, побудованому в 1913 році. Тут з 1967 року розташований Мелітопольський міський краєзнавчий музей.

В даний час фонди Мелітопольського краєзнавчого музею складаються з 60 тисяч експонатів і продовжують поповнюватися.

У музеї зберігається унікальна колекція скіфського золота IV ст. до н. е., отриманого в результаті розкопок Мелітопольського кургану.

Багата нумізматична колекція музею. Крім монет, вона включає в себе також ордена і медалі, жетони, печатки, значки, паперові грошові знаки. Значна частина колекції була отримана в 1986 в результаті випадкової знахідки скарбу срібних монет 1895-1925 років випуску.

Музейна колекція одягу відображає відмінні риси різних районів Мелітопольщини. Колекція речових предметів включає в себе старовинні меблі, порцелянову і глиняний посуд.

Природознавчий фонд музею включає в себе геологічну, палеонтологічний, ботанічну, зоологічну, ентомологічну колекції.

Музей зібрав багатий фонд старовинних фотографій, книг і документів, які висвітлюють різні аспекти економічного, політичного і культурного життя Мелітопольщини в різні роки.

Серед експонатів художньої колекції музею велику цінність представляють живописні та графічні роботи видатного художника Олександра Григоровича Тишлера, уродженця Мелітополя.

Музей регулярно проводить різноманітні виставки та експозиції, пов'язані з історією, природою і населенням Мелітопольщини.

Страница в каталоге предприятий: Краеведческий музей

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Мелітополі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: