Коростенський краєзнавчий музей

Опис:

Коростенський краєзнавчий музей — краєзнавчий музей у місті Коростені (Житомирська область), найбільше зібрання матеріалів з природи, історії, етнографії та культури Коростенщини (загалом понад 25 тис. експонатів основного фонду); діють 3 відділи: «Природа», «Історія»; працює на правах філії-відділення Житомирського краєзнавчого музею.

Выдкритий музей був за місцевих ентузіастів музейної справи, у 1924 року. У роки Другої світової війни музей був зруйнований. Нову експозицію відкрили лише в 1987 році. 

Пріоритетною темою діяльності Коростенського краєзнавчого музею залишається древлянський період історії міста і краю. Аналіз розкопок, спостережень дали підставу стверджувати про конструктивні особливості фортифікаційних споруд древлянської столиці та конкретизувати деякі історичні моменти щодо наявності й розвитку у древлян ковальського, залізоробного, гончарного, косторізного, ювелірного ремесел.

У теперішній час розпочато й тривають роботи зі створення історико-археологічного музею-заповідника «Стародавній Іскоростень ІХ-Х ст.ст.», який буде діяти як науково-дослідна, музейна, туристична структура. 

Страница в каталоге предприятий: Коростенский краеведческий музей

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Коростени

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: