Парк природи «Беремицьке»

Опис:

Парк природи «Беремицьке» – природоохоронний об’єкт на півдні Чернігівської області розташований на лівому березі р. Десни. Був відкритий для відвідувачів 13 жовтня 2017 року. Основна діяльність Парку пов’язана з відновленням екосистем Подесіння шляхом впровадження ревайлдингових методів створення мозаїчних ландшафтів, в тому числі за рахунок природного випасу. Для цього здійснюється поетапна реінтродукція травоїдних представників голоценової мегафауни, які стимулють утворення стійких гетерогенних біогеоценозів максимально наближених до лісостепових екосистем доагрикультурого періоду.

Територія Парку природи розташована на межі Дніпровсько-Донецької западини та Українського кристалічного щита, рух яких доповнений діяльністю останньої великої неврегульованої європейської річки Десна, створив унікальний мозаїчний ландшафт. Це сприяє концентрації великої кількості біотопів на незначній території (близько 500 га). Придеснянські меандри, вологі луки, евтрофне чорновільхове болото, сосново-дубові суборі та зоогенні поляни дають змогу для проростання великої кількості судинних рослин та проживанню багатьох представників фауни. Особливої уваги заслуговує орнітофауна данної території, так як через Парк проходять міграційні шляхи багатьох видів птахів, що доповнюються постійно проживаючими стійкими популяціями.

Наш парк підтримує ідеї фонду Rewilding Europe, щодо необхідності відновлення аборигенних екосистем Європи. В ідеології ревайлдингу природний випас використовується як основний інструмент збільшення біорізноманіття і відновлення трофічних зв'язків.

Парк природи «Беремицьке» був створений за підтримки благодійного фонду «Беремицьке Біосфера» для пропагування ідей сталого природокористування, кліматичної освіти, реалізації соціальних проектів та формування відповідального ставлення до природи у майбутніх поколінь.

Тут організовують екскурсії, творчі майстер-класи, пікніки на природі. Можна скористатися послугами стайні, замовити конференц-сервіс або проживання. На території є магазин сувенірів.

Страница в каталоге предприятий: Парк природы «Беремицкое»

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Києві

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: