Співоче поле

Опис:

Співоче поле - це площа для концертних вистав, які проводяться в Печерському ландшафтному парку (з'явилося в 1981 році). По сходах, розташованої в парку, можна вийти на Набережне шосе, звідки відкривається дивовижна панорама на місто. Співоче поле розташоване в центрі міста, практично на березі Дніпра, в кінці вулиці Січневого повстання. Майданчик оточена пишною зеленню - деревами, кущами, чагарниками, клумбами, травою.

«Співоче поле» означає «відкритий простір», де проводяться концерти, фестивалі. Таке поле повинно мати гарну акустику та бути досить просторим, щоб вмістити велику кількість глядачів. До того ж на Співочому полі в обов'язковому порядку встановлюється мобільна літня естрада.

Щорічно тут також проводяться виставки квітів. Прикрашати місто квітами до Дня Києва стало доброю традицією. Так раніше була організована виставка квітів, причому кожна експозиція представляла окрему древню цивілізацію, було не тільки дуже красиво, але і дуже корисно. В іншій рік кожного району Києва потрібно було за допомогою засобів ландшафтного дизайну передати такі глобальні поняття, як добро, благополуччя, любов, щастя. У 2019 тут проводився фестиваль хризантем «Квіткове сузір'я». Кожна композиція (всього було 10 композицій з понад 20 тисяч хризантем) ілюструвала одне з відомих сузір'їв: Золотий і Летючої риби, Гончих Псів, Дракона, Райського Птаха, Кіта, Близнюків, Стрільця, Фенікса, Живописця, Пегаса.

Щоліта тут проводиться фестиваль «Країна мрій». Автором ідеї подібного етнофестивалю, його організатором і куратором є лідер групи Воплі Відоплясова Олег Скрипка. Цей фестиваль відрізняється від інших тим, що тут немає розмежування між артистами і публікою, все виступають учасниками дійства, його творцями і глядачами одночасно. На час проведення фестивалю на Співочому полі встановлюється декілька відкритих сцен, проходять виставки народних промислів, проводяться майстер-класи.

Співоче поле в столиці дуже красиве місце не тільки для масових урочистостей, а й для звичайної прогулянки, варто звернути увагу на щорічні виставки і концерти - вони і справді заслуговують витраченого часу.

Поруч з Печерським ландшафтним парком розташований Готель Фараон, з вікон якого відкривається панорамний вид. 

Страница в каталоге предприятий: Спивоче Поле

Страница в каталоге гостиниц: Отель Фараон

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Києві

Інші пам'ятки поруч: