Музей історії ДМК

Опис:

Народний музей історії ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" розташований в одному з найстаріших будівель міста Кам'янське. Воно було побудовано в 1899 році і раніше в ньому розміщувався інженерний клуб.

21 квітня 1977, відбулося урочисте відкриття музею революційної, бойової і трудової слави, тепер - музею історії ПАТ "ДМК". У 1979-му, через два роки після відкриття, музею присвоїли звання народного.

Для виставок використовуються всі чотири зали музею історії комбінату.

У першому залі показана історія заводу з моменту будівництва в 1887 році, до 1917 року. 2-й зал представляє історію, що охоплює хронологічні рамки з 1917 по 1941 роки. Події, що проходили в цей період на заводі, аналогічні історії всієї країни. Також увагу приділено історії створення пам'ятника "Прометей", який був спроектований і відлитий на Дніпровському заводі.

3-й зал - це історія Дзержинки в роки Другої Світової війни. Перемогу віддали свої сили і життя безліч металургів

4-й зал містить експонати щодо історії Дніпровського металургійного заводу з 1946 р до наших днів. Також тут розповідають історії видатних працівників заводу.

Всього в музейних фондах міститься понад 15 тисяч різних експонатів - архівних матеріалів, унікальних книжкових видань, старовинних знарядь праці, предметів побуту та етнокультури, рідкісних фотографій, фрагментів справжнього технологічного обладнання, особистих речей працівників Дзержинки - героїв війни і праці.

Також в музеї регулярно проводяться тематичні виставки, зустрічі поколінь, презентації книжкових видань, художні вернісажі, тощо.

Страница в каталоге предприятий: Народный музей истории ПАО Днепровский металлургический комбинат

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Кам'янському

Інші пам'ятки поруч: