Музей цікавої науки «Евріка»

Опис:

«Еврика» - це місце, де можна відчути себе біологом, фізиком і чарівником одночасно. У музеї цікавої науки "Еврика» можна побудувати власний вулкан, намалювати себе через дзеркало, і навіть спробувати побути вагітним. Знаходиться музей в мікрорайоні Виставка.

У п'яти залах розміщено близько 50 експонатів, з якими можна активно взаємодіяти. У майбутньому організатори музею обіцяють збільшити їх кількість до 200.

Тут є експозиція з анатомії, зал «Таємниці води», безліч різноманітних ілюзій і головоломок, дзеркальний і лазерний лабіринти, акустична кімната і багато іншого. А найголовніше - нічого з цього не варто за вітриною. Єдиний виняток - глобус, що левітує (його помістили під скло, щоб захистити від впливу електричної кулі). Тут вам пояснять різницю між магнітним і математичним маятником, а також принцип роботи Колиски Ньютона.

Оксана Онищак, директор музею науки «Еврика», розповіла, що ідея відкрити такий музей виникла у неї давно, оскільки вона бачила подібні в Києві та Одесі. Вона вважає, що вивчення науки спільно з розвагами допоможе дітям прищепити інтерес до науки, а також пізнати закони Всесвіту і явищ навколишнього світу. Також Оксана Онищак в майбутньому планує організовувати різні шоу і квест-програми і навіть святкування днів народжень на території музею.

Страница в каталоге предприятий: Эврика, музей занимательной науки

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Хмельницькому

Інші пам'ятки поруч: