Центр народного мистецтва «Петриківка»

Опис:

Центр народного мистецтва "Петриківка" - сучасний провідний творчий колектив історичного осередку народного мистецтва петриківського розпису. В його складі працюють відомі майстри, серед них 2 народних художники України, 25 членів Національної Спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва, 7 заслужених майстрів народної творчості, лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів. Майстри створюють унікальні твори та авторські серії робіт в різноманітних техніках та матеріалах.

У центрі постійно діє виставкова зала, відкриті для відвідувачів художні майстерні, проводяться екскурсії для дітей та дорослих, а також проводяться майстер-класи для дітей та дорослих, де можна доторкнутися до світлої спадщини народного мистецтва.

У грудні 2012 року майстри Центру створена виставка автентичного петріківського роспису із понад 250 робіт, яка експонувалась у приміщенні Европарламенту (м. Брюссель) та в 50-ти країнах світу. Проведення цієї виставкової акції сприяло включенню петриківського розпису до переліку обєктів нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО 5 грудня 2013 року.

Петриківський розпис - релікт безперервної художньої традиції, що делегує з сивої давнини у ХХІ століття самобутню культуру Придніпров’я - колиски запорізького козацтва, його могутній життєстверджуючий демократичний дух, патріотичний пафос та глибочінь епічного народного мислення.

Страница в каталоге предприятий: Центр народного творчества «Петриковка»

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Дніпрі

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: