Резиденція Богдана Хмельницького

Опис:

Історико-архітектурний комплекс Резиденція Богдана Хмельницького був побудований на початку XXI століття в рамках державної програми "Золота підкова Черкащини". На місці стародавніх споруд козацької столиці Чигирин, де в вередіне XVII століття ще було велике місто і справжня резиденція були побудовані їх копії. У складі комплексу можна побачити: в'їзні ворота, будинок гетьмана, генеральну військову канцелярію, будинок військового скарбу, пам'ятник митрополиту Йосипу Нелюбовича-Тукальському, храм святих апостолів Петра і Павла, будиночок військової варти (вартівня), куховарню, будинок для прислуги, кузню.

Автентичні споруди були зруйновані турками в 1678 році. Джерела стверджують, що до цього часу в Чигиринській двір служив резиденцією не тільки Богдану Хмельницькому, а й його приймачів: Павлу Тетері, Петру Дорошенку, Івану Виговському та Юрію Хмельницькому.

На території Резиденції Богдана Хмельницького можна познайомитися з традиціями та побутом козаків, а також побачити колекцію козацької зброї, одягу і амуніції.

Страница в каталоге предприятий: Историко-архитектурный комплекс Резиденция Богдана Хмельницкого

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Чигирині

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: