Центр сучасного мистецтва Bunker

Опис:

Центр сучасного мистецтва Bunker, яким керує відомий чернівецький художник Тарас Полатайко, що не обмежується одним видом мистецтва. В обід тут можна прийти на презентацію художника або лекцію письменника, ввечері - почути альтернативний рок або подивитися документальний фільм.

Знаходиться в підвальних приміщеннях будівлі - пам'ятки архітектури ХХ століття на вулиці Героїв Майдану. Відкриття відбулося 10 грудня 2015 року. Центр створили за підтримки Міністерства закордонних справ ФРН, Посольства Німеччини в Україні та Інституту імені Гете (Київ).

Міський голова Олексій Каспрук прокоментував створення Центру так: «Для нашого міста такий центр був необхідний. Адже свідомий сучасна людина потребує розвитку через мистецтво ».

Тарас Полатайко вважає, що Bunker - оплот для сучасних молодих художників, де вони можуть збиратися і обговорювати тенденції різних видів мистецтва. Тут проходять лекції, дискусії, конференції, а ще представляють свої твори художники.

Також можна відзначити, що приміщення Центру досить своєрідне. Деякі стіни оббиті, місцями видніється цегла. Втім, на думку чернівчан, які прийшли на відкриття, це не головне. Багатьом подобається сама ідея відкриття такого неформального місця, де можна буде побачити і почути щось цікаве, сучасне і неформатне. А то, що тут немає євроремонту це навіть плюс: це своєрідне нагадування про справжніх речах, а не замасковані.

Недалеко від Центру сучасного мистецтва розташований Готель Central Magnat Cinema. На території готелю є ресторан, парковка. 

Страница в каталоге предприятий: BUNKER

Страница в каталоге гостиниц: Отель Central Magnat Cinema

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернівцях

Інші пам'ятки поруч: