Чернігівська обласна філармонія

Опис:

Чернігівська обласна філармонія була створена в 1944 році.

    З початку свого існування філармонія розміщувалася на території колишнього Єлецького монастиря. Стаціонарне приміщення з залом на 612 місць філармонія отримала в 1964 році - це колишній будинок Миколаївського єпархіального Братства. Це оригінальне будівлю звели в 1911-1912 роках. До нього увійшла каплиця Олександра Невського, побудована в 1870 році. Будували будинок на замовлення Миколаївського єпархіального братства. Такі організації як єпархіальні братства повинні були координувати благодійну та просвітницьку діяльність монастирів, парафіяльних братств і установ єпархії, а також сприяти відродженню парафіяльного життя. Великий триповерховий будинок братства з двома шатровими верхами і прибудованої двоповерхової каплицею, був багато прикрашений і мав великий зал для зборів членів братства. Був зразком архітектури неорусского стилю, поширеного на рубежі XIX і XX веков.Но брати займали будівлю недовго. Радянська влада використовувала розкішний будинок під власні установи.

    В кінці 1919 - на початку 1920 років в будинку розміщувалися губполітотдел і військово-політичні курси для командирів Червоної Армії, потім клуб працівників освіти.

    З 1932 року і до початку Великої Вітчизняної війни - Чернігівський український музично-драматичний театр ім. Т. Шевченка, який був спалений в серпні 1941 року під час німецько-фашистських бомбардувань. Відновлено в післявоєнні роки з надбудовою 3-го поверху над колишньою каплицею.

    Протягом всього часу існування філармонії структура творчого складу постійно змінювалася, але незмінними залишалися такі напрямки роботи:
         - класична музика;
         - фольклор;
         - естрадний жанр;
         - лекторійна робота;
         - програми для дітей.
    У 2000 році обласна філармонія була реорганізована в обласний філармонійний центр фестивалів та концертних програм. Метою створення центру є відродження української національної культури, популяризація українського та світового музичного мистецтва, пропаганда кращих творів симфонічного, хорового, інструментального, вокального, народного, духового та інших музичних жанрів, морально-естетичне виховання підростаючого покоління та молоді на національних і загальнолюдських цінностях засобами музичного мистецтва, проведення широкої культурно-просвітницької роботи серед населення, а також організація фестивалів, конк Урсова та інших заходів, спр ияют поліпшенню духовного добробуту глядача.
    На сьогоднішній день в філармонійному центрі працюють:
Академічний симфонічний оркестр "Філармонія"
Академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського
Академічний ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди"
Академічний народний хор
Духовий оркестр
Капела бандуристів ім. А. Вересая
Колектив концертних виконавців
Джаз-Бенд "BissQuit"

Недалеко від філармонії знаходиться Апарт готель Парасолька - сучасний готель, розташований в центрі міста. У номерах міні-кухня з набором посуду, телевізор, ванна кімната, фен, прасувальні приналежності. У деяких номерах є кондиціонер. Wi-Fi на всій території готелю.

Страница в каталоге предприятий: Філармонійний центр фестивалів та концертних програм, обласний

Страница в каталоге гостиниц: Апарт отель Парасолька

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири в Чернігові

Інші пам'ятки поруч: