Пам'ятник Богдану Хмельницькому

Опис:

Пам'ятник Богдану Хмельницькому (1595-1657) був відкритий в 1995 році поряд з будівлею Палацу культури «Дружба Народів». Приурочений до 400-річчя від дня народження великого українського гетьмана, організатора і керівника визвольної боротьби українського народу.

Автори - скульптори пам'ятника - А. С. Шаталов, А. С. Фуженка, архітектори - Т. Г. Довженко, В. І. Дмитренко.

Висота бронзового пам'ятника - 5 метрів. По обидва боки від постаменту встановлено бронзові скульптурні композиції, які символізують перемоги козаків на воді і на суші. Їх основою служать подіуми, прикрашені орнаментом. Перша композиція - серед бурхливого моря козацька чайка з натягнутим вітрилом, над щоглою якого - хрест, тут же - козацька зброя і клейноди. Друга композиція складається з козацької гармати з ядрами, бочки з порохом, зброї, двох тулумбасів і хоругви.

Також по обидва боки постаменту розташована стела з гранітних блоків, в яку вмонтовано 8 плит, присвячені битві під Жовтими водами (1648), Битві під Корсунем (1648), Перемозі під Пилявцями (1648), Урочистому в'їзду до Києва (1648), Перемозі під Збаражем і Зборовом (1649), а Битві під Берестечком (1651), Перемозі під Батогом (1652), Взяттю Кракова і Варшави (тисяча шістсот п'ятьдесят сім).

Недалеко від місця розташований Апарт-готель Драгомир, де гості можуть зупинитися в номерах квартирного типу з індивідуальним інтер'єром.

Страница в каталоге предприятий: ДК Дружбы народов

Страница в каталоге гостиниц: Апарт-отель Драгомир (Dragomir Apartments)

Мапа:

Дивиться також:
Готелі та квартири у Черкасах

Відео про це місце:

Інші пам'ятки поруч: